Zomer in Radstadt

Fietsen – wandelen – mountainbiken – golfen –raften – paragliden – minigolf – zwemmen – tennissen – volleyballen – paardrijden – canyoning

Radstadt (849 m. hoog) ligt op een rotsplateau, 70 km ten zuiden van Salzburg. Het fraaie stadje is omgeven door een prachtig berglandschap. Het historische centrum van Radstadt ligt wat hoger. De middeleeuwse stadsmuur en de gracht die het stadje beschermden, zijn nog in volle pracht zichtbaar.

Het stadje heeft alles voor een heerlijke zomervakantie. Weg van wandelen? De 1.768 meter hoge Rossbrand wacht op je. De weg naar de top van deze lokale berg is een plezier waar je niet snel genoeg van krijgt. Fietsend de berg op kan natuurlijk ook. Het gebied rond Radstadt heeft trouwens 21 gemarkeerde fietsroutes in alle moeilijkheidsgraden. Het gebied is een paradijs voor fietsers, mountainbikers en wandelaars.

Maar Radstadt biedt méér! Er is een mini-golfbaan, een openluchtzwembad, je kunt er paardrijden, tennissen, volleyballen, canyoning beoefenen, raften en paragliden. Kortom: genoeg keuze voor een geweldige en gevarieerde zomervakantie.

Fantastische golfbaan

Radstadt heeft zich ontwikkeld tot een uitstekend centrum voor de golfsport. De uitdagende 18 holesbaan en de compacte 9 holesbaan van de Golfclub Radstadt liggen in een unieke omgeving, in het centrum van de Salzburger Sportwelt . Met aan de ene kant de Radstädter Tauern met zijn ruige rotstoppen, en aan de andere kant de met eeuwige sneeuw bedekte Dachstein. De eerste 9 holes van de 18 holesbaan liggen in het dal, maar vanaf de 11e  fairway gaat het bergopwaarts. De klim naar de afslag op de 12e  gaat zelfs per gondelbaan. De komende drie jaar volgt nog een uitbreiding met 9 holes, tot een 27 holesbaan.

Waterpartijen in de bergen? Zeker!
Het ontbreekt golfbanen in de bergen dikwijls aan waterpartijen. Maar de baan van Radstadt biedt op de 8e hole, een 161 meter lange par 3 en zelfs een green op een eiland. Wie zich nog niet zeker genoeg voelt zijn bal met één slag op het eiland te laten landen kan zich op de (overdekte) driving range of in de golfschool bekwamen. Hoewel er veel toernooien worden gespeeld, is er voldoende ruimte voor de recreatieve golfer. Men kan er terecht voor een korte beginnerscursus tot en met een golfsafari, waarbij ook op de banen van Goldegg, Schladming en St. Michael kan worden gespeeld.

Après-golf
Na het golfen is het goed toeven in het clubhuis of het panoramaterras met prachtig uitzicht op de omringende bergwereld. Ook in de middeleeuwse binnenstad van Radstadt is altijd wel een gezellig kroegje te vinden om na te praten.